Trekhaken

Deskundig op maat gemaakte software die garant staat voor ongekend rijplezier. Onze engineers verbeteren de prestaties en rijervaring van iedere auto veilig en verantwoord.

Trekhaakcentrum_Logo_CMYK

Deskundige trekhaakspecialist in Zeeland

Bent u op zoek naar een trekhaak in Zeeland? Dan bent u bij Carlife in Vlissingen aan het juiste adres. Wij monteren de juiste trekhaak vakkundig aan uw auto voor een zeer scherpe prijs. Alle trekhaken hebben we in huis. Geschikt voor caravans, fietsendragers en aanhangwagens.

  • Binnen 1 dag gemonteerd
  • All-inclusive prijs zonder verrassingen
  • Deskundig advies door professionals
  • Veiligheid en kwaliteit staat voorop

Levenslange garantie

Gratis leen auto

Scherpe prijs


Soorten trekhaken

Bij de aankoop van een trekhaak heeft u de keuze tussen een vast of een afneembaar systeem.
Voor sommige auto’s is er een derde mogelijkheid, namelijk een wegklapbare.

Vaste trekhaak

Het is de eenvoudigste en tevens de goedkoopste oplossing en wordt door onze klanten voornamelijk gekozen als de trekhaak intensief wordt gebruikt.

  • Bij een vaste trekhaak is de kogelstang vast met het frame verbonden, hierdoor is de trekhaak altijd zichtbaar.

Afneembare trekhaak

Een afneembaar systeem is optisch gezien het mooist omdat de trekhaak in de meeste gevallen volledig wegvalt achter de bumper. Als de trekhaak kogel is afgekoppeld ziet u daar dus meestal helemaal niets van. In sommige gevallen is een afneembaar systeem noodzakelijk omdat bijvoorbeeld de kogel van de trekhaak voor de kentekenplaat komt, dat is wettelijk gezien niet toegestaan.

  • Bij een afneembaar systeem kunt u de kogelstang, meestal middels een automatisch versluitmechanisme, eenvoudig (de)monteren.

Wegklapbare trekhaak

Wegklapbare trekhaken worden niet voor alle auto’s gemaakt. Indien er voor uw auto wel een wegklapbaar systeem beschikbaar is, wordt deze getoond indien u uw autogegevens of kenteken invult in onze kentekentool. De wegklapbare trekhaken worden voornamelijk geleverd en gemonteerd aan auto’s uit het hogere segment. In sommige gevallen monteert Carlife ook originele elektrische trekhaken

Trekhaak aansluitingen

Bij montage van een trekhaak hoort ook een aansluit doos, u kunt kiezen uit 13 of 7 polig. Carlife gebruikt uitsluitend voertuig specifieke kabel sets, dat zijn kabel sets die aangesloten worden op de punten waar de auto fabrikant het voorschrijft. De kabels set wordt na de montage software matig in de auto aangepast zodat de auto precies weet wanneer u de trekhaak gebruikt.

 

 

De 13-polige aansluiting (meest gebruikte)

De extra aansluitingen t.o.v. de 7-polige zijn bestemd voor 12 volt voeding, achteruitrijlichten, extra massa en een vrije positie.

De Jaeger stekker is een 13-polige stekker die niet uitwisselbaar is met de andere stekkers. Zo langzamerhand is deze van oorsprong Duitse aansluiting de nieuwe ‘standaard’ geworden voor auto’s en caravans (DIN norm). Bij het aansluiten draait u het omhulsel van de stekker een kwart slag (bajonetsluiting) waardoor de stekker stevig vast zit.

13-polige-aansluiting-Jaeger-213-polige-aansluiting-Jaeger-3

De 13-polige Multicon (Feder) en Multicon West aansluiting

De Multicon stekker komt in twee varianten voor; de (oude) Multicon (Feder) en de nieuwere Multicon West. Deze zijn onderling niet uitwisselbaar.

13-polige-aansluiting-Feder-213-polige-aansluiting-Multicon-2

Multicon (Feder) Multicon West

13-polige-aansluiting-Feder-313-polige-aansluiting-Multicon-3

Wel is het mogelijk een 7-polige stekker (bij de Multicon alleen van plastic en niet van metaal!) in een Multicon (Feder) of Multicon West stopcontact op de auto aan te sluiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een fietsendrager met 7-polige stekker nog gebruiken. Het verschil tussen de Multicon (Feder) en de Multicon West is dat op de West stekker de platte contacten aan de rand vervangen zijn door ronde pinnen op dezelfde plaats. Hieronder ziet u het gedeelte dat op de auto zit (de stekker aan de caravan zit dus in het spiegelbeeld).

 

 

Maak een afspraak